неделя, 11 декември 2016 г.

Мениджър за един ден - 2016








      Земеделската професионална гимназия традиционно участвува в инициативата „Мениджър за един ден”, организирана от Джуниър Ачийвмънт България, която се проведе на 17 ноември 2016 г. "Мениджър за един ден" е най-директният подход на JA Bulgaria за среща на младите хора с реалния бизнес. Целта на инициативата е да даде възможност на младите хора за ранно кариерно ориентиране и придобиване на ценни умения за бъдещия им професионален път, а на компаниите и организациите домакини възможност да покажат своята отговорност към развитието на потенциала на младите хора на България.
      Всяка година над 1000 ученици и студенти в цялата страна прекарват един ден във водещи български и международни компании и учат директно от топ мениджърите и топ служителите им. Въпреки че са заедно само един ден, много от младежите и техните домакини продължават да поддържат връзка и след това. Предложения за стажове или работа са често срещана практика към добре представилите се младежи.
      Години наред ученици от различни професии и специалности от нашата гимназия заемат мениджърски позиции за един ден в различни фирми от града и региона. През 2015 г. ученичката Джесика-Александра Туджарова бе в екипа на Президентството на Република България. А тази година Ваня Димитрова Чакърова от 12 а клас, професия Икономист беше финансов директор на Сименс ЕООД България в София за един ден.
      Тази година 22 средношколци от 11 и 12 клас седнаха на мениджърския стол, за да усетят напрежението, тънкостите на комуникацията, динамиката и ежедневието на съвременния мениджър. В края на деня те получиха сертификат за участието си.
      Благодарим на фирмите и институциите, които се включиха в Мениджъра за един ден тази година: Община Сандански, „Св. Никола“ ЕООД, „Аика консултинг“ ЕООД, Сдружение Бизнес Информационен и Консултантски център- Сандански, АЛФАНЕТ СК ЕООД. А Земеделска професионална гимназия имаше своя директор, заместник-директор и главен счетоводител за един ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар