вторник, 20 януари 2015 г.

Обединение "Икономика" към ЗПГ създаде нова учебна компания

През учебната 2014/2015г.в ЗПГ „Климент Тимирязев“ гр.Сандански бе създадена нова учебна компания „Тийн консулт“ АД по програма на Junior Achievement Bulgaria към Центъра за кариерно развитие и гражданско образование „Америка за България“. В нея акционери са ученици от X „А“ и XI „А“ клас, специалност „Земеделско стопанство“, професия „Икономист“.
Предметът на дейност на компанията е кариерно консултиране със съпътстващи дейности- изготвяне на сувенири и предмети, свързани с традиционни български празници. Основният капитал е разпределен в 18 акции с номинал 10лв. Учредителното събрание се проведе в края на м.октомври, на което бе гласувано и прието ръководство. Президент на учебната компания е Лиляна Дерибанова, вицепрезиденти – Радослав Пантев и Ваня Чакърова.
Оформиха се четири отдела. Отдел „Финансово-счетоводен“ документално ще отразява дейността, спазвайки Закона за счетоводството и действащите счетоводни стандарти. Негово задължение ще е да изготви приходни и разходни касови ордери, разчетно-платежна ведомост. Представителите на отдел „Човешки ресурси“ ще следят за присъствието на акционерите и ще попълват присъствена форма. На всеки участник ще бъде изготвено досие, в което ще има трудов договор, длъжностна характеристика, поименна акция.
Отдел „Производство“ ще се ангажира с организирането на събития, свързани с кариерното развитие на учениците като Джоб-експо, Панаир на професиите, Ден на отворените врати, семинари. Като част от семейството на Junior Achievement Bulgaria компанията ще се включи в Националната инициатива Мениджър за един ден, като паралелно ще организира и Ден на ученическото самоуправление в ЗПГ „Климент Тимирязев“. Отдел „Маркетинг“ ще организира популярността на учебната компания, ще изготви рекламни материали, ще организира PR събития. Вече можете да разпознаете компанията по логото, което е част от маркетинговата стратегия и е изготвено от Ваня Чакърова.
Учебна компанияУчебна компания

Няма коментари:

Публикуване на коментар