неделя, 19 ноември 2017 г.

Иновационен лагер-2017



Иновационният лагер е част от Световната седмица на Предприемачеството . Официален домакин за нашата страна от самия й старт е Джуниър Ачийвмънт България. Тази година отбелязваме нейният 10 -годишен юбилей. Създадена е по инициатива на Ewing Marion Kauffman Foundation и Make Your Mark с две основни цели – да насърчи предприемачеството и да подобри образованието на децата и младежите.
На 16.11.2017 г. за поредна година в Земеделската гимназия провеждаме тази инициатива. Ще го запомним с голямата активност на участниците. 36 ученика от 9, 10, 11 и 12 класове на професия Икономист, разделени на 6 отбора по шест човека,  трябваше да предложат решение на казуса „Как искам да изглежда градът на моите мечти“.
Предложенията им впечатлиха журито в състав: Живко Иванов- БКИЦ, г-н Темелков- Директор на дирекция Бюро по труда, Вергиния Йорданова- представител на Община Сандански и Христина Гълъбова- зам. директор на ЗПГ.
Идеите им, насочени към решаване на проблемите на град Сандански бяха най-разнообразни: възстановяване на кулата за скокове във вода, строителство на вертикален паркинг в центъра на града, въвеждане на електромобили-такси, приют за бездомни животни и др.
Учениците от Земеделската професионална гимназия доказаха, че знанията и уменията, които получават в училище, формират у тях икономически умения, които ще им помогнат да изградят в бъдеще собствен печеливш бизнес.






























Няма коментари:

Публикуване на коментар